Bel voor meer informatie: 06 253 084 55|Of mail naar: mail@annemariebakker.nl
Over mij2018-12-29T20:40:28+00:00

Over mij

Geboren (1981) en getogen in Hoorn, 10 jaar in Amsterdam gewoond en momenteel woon ik met vriend en dochter met veel plezier in Deventer.

Scholing

Tijdens mijn HBO opleiding Vrijetijdsmanagement (diploma 2003) specialiseerde ik me in de richting van kunst en cultuur. Aansluitend volgde ik een Master of Arts in European Urban Cultures (diploma 2004). Daarvoor studeerde ik in één jaar aan universiteiten in Brussel, Tilburg, Manchester en Helsinki. In die steden woonde ik tijdelijk en voerde ik ook studieopdrachten uit. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want ook toen was het onderwerp van mijn scriptie: theater.

Na een aantal jaren werkervaring opdoen, volgde ik in 2011 een Festival Lab voor de komende generatie festival programmeurs en producenten. Hiervoor kreeg ik de kans naar diverse steden in Europa te reizen om kennis en praktijkervaring op te doen bij spraakmakende kunstenfestivals.

Ik school me regelmatig bij met diverse cursussen, workshops, studiedagen en trainingen op het gebied van productieleiding, zakelijke leiding, acquisitie, praktische publiciteit, effectieve communicatie, leiderschap en samenwerking. Maar ook lekker praktisch: technische productie, theatertechniek, Mig/Mag lassen, Bedrijfshulpverlening (BHV) en ruwterreinheftruck.

Werk in dienstverband

Mijn eerste – en tot nu toe eigenlijk ook enige – baan had ik van 2001-2009 bij Theaterwerk NL, het sectorinstituut voor de amateurkunst. Dit is in de jaren daarna gefuseerd tot het huidige LKCA, Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst. Ik deed daar mijn eerste ervaring op in projectleiding van het TheaterCircuit: theatertournees van amateurtheatergroepen inclusief randprogrammering in een netwerk van vlakke vloer theaters. Ik deed daarvoor de werving, selectie, programmering en publiciteit. Ik ontwikkelde me tevens in de organisatie van projecten zoals theaterroutes op locatie, masterclasses, debatten en workshops, o.a. binnen de Theater4daagse, Kunstfactor Live!en internationaal theaterfestival On the Border. Daarnaast deed ik de coördinatie van de ontwikkeling van websites en webredactie.

Vrijwilligerswerk

Ik vind het belangrijk me zo nu en dan vrijwillig in te zetten. Dat startte in 2001 met het Community Outreach Program in Indonesië, georganiseerd door Hogeschool InHolland, Dongseo Universiteit (Korea) en Petra Universiteit (Indonesië). Van 2005 tot 2007 was ik als vrijwillige stafmedewerker bij Theater Het Pakhuis, Hoorn verantwoordelijk voor goed verloop van de voorstellingsavonden voor artiesten en publiek. Sindsdien doe ik wisselende kortlopende vrijwilligersfuncties zoals: Kassamedewerker, stagemanager, publieksbegeleider of locatiemanager voor festivals als Oerol, Wallenfestival, Cinekid, Duizel in het Park, Lock me Up – Free a Girl. Tijdens mijn backpack reis door Nieuw-Zeeland in 2009/2010 deed ik publieksbegeleiding, publieksonderzoek, publiciteit en kaartverkoop, assistentie productie en techniek voor concerten en festivals.

Freelance werk

Toen ik terug kwam van mijn reis naar Nieuw-Zeeland heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Als zzp’er werk ik sindsdien voor festivals, theater en dans, locatietheaterprojecten en uitstapjes naar film en overige freelance opdrachten. Download voor een overzicht mijn cv hieronder.

Download hier mijn CV